700 gram
runderlappen (in blokjes gesneden)
200 gram spekblokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 pastinaak, geschild en in blokjes
2 preien, in halve ringetjes
2 laurierblaadjes
1000 ml water
2 grote theelepels mosterd
2 eetlepels bloem
peper, zout
2 appels, geschild en in blokjes
scheut slagroom |
Leuk zo n
biologisch groentepakket. Maar wat moet je in vredesnaam met die
rare pastinaken? De pastinaaksoep die ik eerder maakte was ronduit
vies. Maar als je gewoon doet alsof het winterwortels zijn, gaat het
best goed. Je kunt er dus ook gewoon wortel in doen als je
pastinakenvoorraad het laat afweten...
Voorbereiding
Oven aanzetten op 180 graden.
Bereidingswijze
Spekblokjes bakken, rundvlees erbij doen, gesneden ui en geperste
knoflook ook. Totdat alles een beetje aangebraden en rondom bruinig
is.
Pastinaak, prei, laurierblaadjes, mosterd en water erbij doen. Even
laten koken. Bloem met een beetje water tot een dun papje zonder
klontjes roeren en door het vlees-groentemengsel roeren. Wachten en
roeren tot het weer kookt, dan het spul in een Ovenschaal gieten en
deze met aluminiumfolie afgedekt in de voorverwarmde oven zetten.
Ongeveer 30-40 minuten (even proeven of het vlees zacht genoeg is),
dan de appelblokjes en scheutje room door het ovenmengsel roeren en
nog 10 minuutjes terugzetten in de oven. Klaar. Eet smakelijk.
Serveertips
Met rijst, aardappelpuree of lekker brood.
|