of als... De van de week !

Recept 118, Kip in het bos

Ingrediënten voor 5 personen:

500 gram kipfilet
- 400 gram champignons
- 200 gram oesterzwammen
- 40 gram gedroogde paddenstoelenmix
- 1 bosje bosui
- 2 tenen knoflook
- 200 ml room
- 1 borrelglaasje cognac of vieux
- 1 of 2 paddenstoelenbouillontablet(ten)
- peper en zout
- (vers)geraspte Parmezaanse kaas
- 500 gram pasta naar keuze
- olijfolie

Bereiding:

Als je het lijstje met ingrediënten doorleest dan snap je de naam van dit gerecht (denk ik)
Voorbereiding:
- Week de gedroogde paddenstoelen in heet water (ongeveer een half uurtje) en snijd ze daarna fijn. Overgebleven vocht bewaren.
- Snij de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Snij de bosui in fijne ringetjes.
- Snij de kipfilet in blokjes.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een wok of Hapjespan en fruit hierin de knoflook, bak de kip daarna mee (ongeveer 10 minuten)
- Kook intussen ook de pasta al dente.
- Voeg daarna alle paddenstoelen, bouillontablet en peper en zout aan de kip toe.
- Na ongeveer 10 minuten voeg je de room, het weekvocht van de paddenstoelen en de cognac toe.
- Voeg als laatste de bosui toe.
- Meng alles goed door elkaar en als de saus nog te dun blijft dan kun je die eventueel iets verdikken met allesbinder.
- Serveer met pasta en vers geraspte Parmezaanse kaas.