of als... De van de week !

Recept 112, Gestoofd rundvlees met bier

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram hacheevlees,
zout,
peper,
bloem,
3 eetlepels fijne zilveruitjes,
1 flesje bier (liefst Trappist),
beetje tijm,
blaadje laurier,
1 dikke plak kruidkoek,
mosterd.

Bereiding:

Dit is mijn meest aparte recept waar ik geen genoeg van kan krijgen
Voorbereiding
Basisbereiding stoven:
Zout, kruid en bebloem het vlees. Schroei het in bruine boter aan weerszijden dicht en bak het bruin. Neem het vlees uit de pan en blus de braadboter af met water. Doe het vlees terug in de Braadpan en stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar.

Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout, peper, en bloem. Bak de stukjes vlees in de hete boter in een braadpan mooi bruin aan alle kanten. Voeg de zilveruitjes toe. Bak deze even mee. Besmeer de kruidkoek met de mosterd en snijd deze in blokjes. Doe het samen met het bier bij het vlees en laat dit alles met het deksel op de pan ca. 90 a 120 minuten zachtjes stoven. Voeg tussendoor eventueel nog wat bier toe.
Serveertips
Lekker met een salade van verschillende soorten kool, die is vermengd met kerrie en gekookte aardappelen.