500 gram
hacheevlees,
zout,
peper,
bloem,
3 eetlepels fijne zilveruitjes,
1 flesje bier (liefst Trappist),
beetje tijm,
blaadje laurier,
1 dikke plak kruidkoek,
mosterd. |
Dit is mijn
meest aparte recept waar ik geen genoeg van kan krijgen
Voorbereiding
Basisbereiding stoven:
Zout, kruid en bebloem het vlees. Schroei het in bruine boter aan
weerszijden dicht en bak het bruin. Neem het vlees uit de pan en
blus de braadboter af met water. Doe het vlees terug in de Braadpan
en stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar.
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout, peper, en bloem. Bak de stukjes vlees
in de hete boter in een braadpan mooi bruin aan alle kanten. Voeg de
zilveruitjes toe. Bak deze even mee. Besmeer de kruidkoek met de
mosterd en snijd deze in blokjes. Doe het samen met het bier bij het
vlees en laat dit alles met het deksel op de pan ca. 90 a 120
minuten zachtjes stoven. Voeg tussendoor eventueel nog wat bier toe.
Serveertips
Lekker met een salade van verschillende soorten kool, die is
vermengd met kerrie en gekookte aardappelen.
|