of als... De van de week !

Recept 111, Snijbonenstamppot uit Brabant

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g kruimige aardappels
zout
3 pakjes panklare snijbonen (à 150 g)
4 braadworstjes
50 gram boter of margarine
2 potjes witte bonen (350 g)
½ dl melk

Bereiding:

Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels en snijbonen in 15 minuten gaarkoken.
Braadworstjes met vork hier en daar inprikken. In Koekenpan boter verhitten. Braadworstjes in 10 minuten bruin en gaarbakken.
In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Aardappels en snijbonen afgieten.
Met pureestamper fijnstampen. Zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Bakvet van braadworstjes en witte bonen erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot op twee borden scheppen en de braadworstjes erop leggen.