of als... De van de week !

Recept 11, Ouderwetse hachee

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur)
500 g uien
2 theel. rietsuiker
2 eetl. bloem
5 dl runderbouillon van tablet
1 fles leffe bruin of bruin bier
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
100 g margarine
flinke scheut olie(om te bakken)
Peper en zout
2 sneetjes peperkoek in blokjes

Bereiding:

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.
Voorbereiding

Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden

Bereidingswijze

Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De peperkoek erbij doen
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.
Serveertips

Lekker met rode kool en een gekookte aardappel,
Maar ook bij eigengemaakte frietjes