of als... De van de week !

Recept 105, Andijviestamppot met gehaktballen

Ingrediënten voor 4 personen:

Hollandse kost; andijviestamppot met walnoten en zelfgemaakte gehaktballen
1 kilo aardappelen
400 g andijvie
125 g roomkaas met knoflook en kruiden
60 g walnoten
200 ml warme melk
Zwarte peper
Snufje nootmuskaat
400 g half om half gehakt
1 ei
2 theel gehaktkruiden
1 eelt ketchup
3 eelt paneermeel (of meer)
Klontje boter

Bereiding:

Schil de aardappelen en breng ze in een ruime hoeveelheid water en kook ze in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de gehaktballen; meng het gehakt met de kruiden, ei, ketchup en paneermeel. Als het gehakt nog wat plakkerig is voeg je nog een beetje paneermeel toe. Draai er 8 mooi balletjes van en haal ze nog even door het paneermeel voor een extra krokant korstjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin, Draai het vuur zacht en laat ze nog 15 minuten door braden. Keer ze af en toe om. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Schenk de melk erbij en roer de roomkaas er door. Schep de andijvie er door heen en voeg een snufje nootmuskaat en een beetje peper toe. Roer als laatste de walnoten er door heen. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen.