Recept 10,
Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en kip
|
Heel bijzondere
geroerbakte Stamppot
Voorbereiding
Kook de geschilde aardappels en maak er een puree van.
Kook de spruitjes gaar.
Verwarm de rookworst 20 minuten in warm water.
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
Snij de champignons in blokjes de kipfilet in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes in de wok krokant.
Doe de ui en knoflook erbij, bak deze glazig.
De kipfilet toevoegen en nog even roerbakken.
Voeg de champignons, de gare spruitjes en de
rookworst in halve plakjes gesneden toe.
Roerbak dit nog even.
Spatel de puree door het wokgerecht, zodat het een grof karakter
blijft houden en niet fijn gestampt is.
Serveertips
Lekker met zelf gemaakte jus.
Nog wat extra rookworst of sla- of blindevinken
|