of als... De van de week !

Recept 1, Spinazie ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

450 gram diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100 gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl. room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge kaas, scheutje olijfolie, zout en peper.

Bereiding:

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.
Voorbereiding
Snij de ui in halve ringen, bereidt de spinazie zoals aangegeven op het pak en laat deze goed uitlekken in een vergiet of zeef.

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 225 graden. Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Bak intussen de spekjes in een koekenpan zonder boter, wanneer de spekjes beginnen te bruinen dan de uien en de knoflook erbij doen. Laten bakken totdat de uien glazig worden. De Ovenschaal invetten met het scheutje olijfolie . Aardappelschijfjes erin leggen. Het spekmengsel er over heen verspreiden. Dan de spinazie erover verdelen. Klop de 3 eieren los met de room en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit over de ovenschotel, leg de in plakjes gesneden gekookte eieren erop en bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Plaats de schotel 30 minuten in de oven totdat de bovenkant begint te kleuren.
Serveertips
Eventueel serveren met een lekker gebraden varkenslapje of gehaktbal. Deze schotel is ook makkelijk te maken met andere groenten zoals prei ( wel goed laten uitlekken)en broccoli.