Het kan niet op..en
asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.
Neem bij voorkeur een paddenstoelenmelange van bijvoorbeeld
shii-take, oesterzwammen en champions.
In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas
gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte
en de helft groene asperges nemen en u kunt de creme fraiche
vervangen door room.
Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi
de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn.
Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem
het uit de pan. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn
erbij, roer goed en voeg de creme fraiche toe. Snijd het vlees in
mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus.
Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje
rozemarijn.
Serveertips:
Serveer met aardappelkroketjes, aardappelsoesjes of een nestje
groene tagliatelle.
Lekker met een Vin d′Alsace Pinot Blanc.
|