Vaak is dit
vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een
dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat
eiwitten.
Bereidingswijze
Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het
aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn
of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel
wijn, of een flesje ? bruin - bier gebruiken. Voeg de ui - in
stukken gesneden - het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke
schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek
boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het
geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt
ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél
zacht vuurtje hoe beter.
Serveertips
Gewoon met aardappels of met puree.
Bron
Overgehouden van thuis.
|