600 g magere
varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes;
zout en peper; 1 El. bloem; 2 eetl. (olijf)olie; 2 uien, fijn
gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 g niet te grote
trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en
die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge
sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s , in smalle reepjes;
250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet. |
Dit recept is
van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je
een Keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een
perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het
zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het
heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels-
rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte
aardappels bij gedaan.
Voorbereiding
Voordat je begint met bakken... alles kleinsnijden
Bereidingswijze
Bestrooi de blokjes vlees rondom met zout en peper en bestuif ze met
bloem. goed doorroeren. Verwarm de olie in een grote Braadpan en bak
de blokjes vlees om en om aan. laat het vuur hoog staan en bak ze,
nu en dan omroerend, op hoog vuur, net zo lang tot practisch alle
vocht verdwenen is. Schep het vlees uit de pan, voeg nog een eetl.
olie toe en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en fruit
nog een paar minuten mee. Voeg nu de tomatenstukjes toe en bak op
zacht vuur tot de tomaat zacht wordt. Voeg de safraan en de sherry
toe , roer goed door en breng aan de kook. Leg de vleesblokjes,
chorizo en paprika reepjes in de saus en schep even om. Schenk de
bouillon erbij (vlees moet helemaal onderstaan, anders nog wat extra
bouillon toevoegen:ik vond dat niet nodig!) Laat op zacht vuur met
het deksel op de pan (zet pan op vlammenverdeler) 1 uur stoven. Haal
dan de deksel van de pan en laat nog 20 minuten doorkoken(op
behoorlijk hoog vuur) zodat de saus wat dikker wordt. (geen maizena
gebruiken) blijf er dan wel in de buurt zodat je regelmatig even
doorroert, zodat het niet gaat aanbranden. Breng het eventueel nog
wat op smaak met zout en peper. en smullen maar.
Serveertips
Met aardappels, of rijst of pasta, wat je zelf maar lekker vindt.
|