4 courgettes
8 eetl. geraspte wortel
8 lente-/bosuitjes, in ringetjes
4 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt
100 g champignons
2 eetl. kerriepoeder
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eieren, losgeklopt
zout
2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
200 g mager rundergehakt |
Echt lekkere
courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude
kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes
(krieltjes) bij gemaakt
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de courgettes in de lengte
doormidden. Schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een
lepel uit de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak de
vulling voor de courgette. Roer in een kom vruchtvlees, wortel,
lente-uitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei en
zout door elkaar.
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een Koekenpan en bak het gehakt snel
korrelig en gaar. Roer het gehakt door de courgettevulling. Vul de
courgettes met dit mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan
in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek de schaal af met
aluminiumfolie. Bak de courgettes ca. 20 minuten in de o
Serveertips
Eet bij dit gerecht rijst en/of een groene salade
|