Recept 85, Spanje: tortilla met rode paprika. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
6 eetlepels olijfolie - 500 g aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) - 1 ui (gepeld en in stukjes gesneden) - 1 rode paprika (kleingesneden) - 5 eieren - 1 eetlepel gehakte verse peterselie - zout - versgemalen zwarte peper |
Bereiding: |
Verhit de olie
in een grote koekenpan. Doe de aardappelen, de ui en de paprika in
de pan. Leg de deksel op de pan en smoor alles boven een kleine
hittebron in 15-20 minuten gaar, maar niet bruin. Schep alles af en
toe om. Schenk het restant van de olie uit de pan en bewaar dit.
Klop in een grote kom de eieren los. Meng het gesmoorde mengsel en
de peterselie erdoor. Breng het eiermengsel op smaak met wat zout en
peper en laat het 10 minuten staan. Maak de pan schoon met
keukenpapier. Verhit opnieuw een dun laagje olie in de pan en
verdeel het eiermengsel gelijkmatig over de panbodem. Bak de
tortilla boven een matig vuur tot de onderkant bruin begint te
worden, schud de pan af en toe heen en weer. Leg een groot plat bord
op de pan en houd deze met een hand vast. Keer de pan snel om zodat
de tortilla op het bord valt. Zet de pan weer op het vuur, voeg wat
olie toe en laat de tortilla in de pan glijden, nu met de gebakken
kant naar boven. Bak de andere kant lichtbruin. Laat de tortilla op
een serveerschaal glijden. Serveer hem heet of op kamertemperatuur. |
|