250 g gemengd
poelet (varkens-, kalfs-, rund- en naar verkiezing schapenvlees)
1 mergpijp
200 g uien
200 g paprika?s
250 g rijst
500 g tomaten
1 teentje knoflook
100 g gesneden soepgroente
1 glas yoghurt
5 koppen bouillon
peper, zout
1 eetlepel boter
Variatie:
Kruid met kerriepoeder. |
Leg het vlees,
de mergpijp, de gesnipperde uien en paprika?s, de ontvelde en in
schijven gesneden tomaten, de soepgroente en het fijngewreven
teentje knoflook in de natgemaakte Romertopf.
Bak de rijst in de boter in een pan lichtbruin, voeg de bouillon
toe, laat alles 5 minuten koken en spreid de massa over het
vlees-groentemengsel uit.
Giet de yoghurt erover en bestrooi het geheel met peper en zout.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de
oven op 220C in en laat het gerecht in 2 uur gaar smoren.
Verwijder voor het opdienen de mergpijp en breng de schotel zo nodig
op smaak. |