Gewoon gehakt
maar toch even anders.
Voorbereiding:
3 eieren hard koken,
ui heel fijn snipperen,
peterselie fijn hakken.
Schaal en deksel van de Römertopf vullen met water en gedurende 15
minuten laten intrekken.
Bereidingswijze
Vermeng het gehakt met het in heet water geweekte en daarna goed
uitgeknepen brood.
Aan dit mengsel 2 eieren, ui, zout, kerrie, worcestersaus, marjolein
en peterselie toevoegen. Goed kneden tot er een samenhangende massa
overblijft.
De hardgekookte eieren pellen en in het midden van het gehakt
plaatsen. Geef het gehakt de vorm van een brood.
Leg het brood in een vochtige Römertopf, druk het goed aan en strijk
het gelijk.
Zorg wel dat de eieren in het midden van het gehakt blijven.
Plaats de gesloten schotel in een onverwarmde oven, stel deze in op
250°C. en bak het gehakt gaar en bruin in 75 minuten.
Serveertips
Serveer er een warme saus bij.
Lekker in combinatie met een Griekse salade en gebakken
aardappeltjes. |