Maak in de vette
rand van de biefstukken met een scherp mesje enkele inkepingen,
bestrooi ze met peper en zout, besprenkel ze met citroensap en leg
ze op elkaar in de natgemaakte Römertopf.
Bak in een koekenpan de in ringen gesneden uien in de hete boter
goudgeel, verdeel deze met de in vieren gesneden tomaat over het
vlees en giet er de zure room over.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven en stel
de oven in op 220ºC.
Smoor het vlees mals en leg het op een verwarmde schotel.
Doe het vocht over in een pannetje, bind het met de aangemengde
bloem en maak de saus af met het citroensap, het paprikapoeder en zo
nodig wat bouillon.
Dien deze schotel op met aardappelpuree en sla of fijne groente.
Variatie:
Bestrijk de vleeslagen met ansjovispasta en strooi er kappertjes
en/of in schijfjes gesneden olijven over. |