Voor de
gehaktballetjes: 250 g gehakt, zout, peper, nootmuskaat, gemalen
kruidnagels, paneermeel, 1 ei.
Verder: 2 uien in ringen gesneden, 3 paprika′s (rood, groen, geel),
2 in vieren gesneden tomaten, 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in
blokjes gesneden aubergine, 1 teentje knoflook, zout, peper,
basilicum, 1 dl olijfolie |
Römertopf een
kwartier in koud water zetten.
Gehakt aanmaken met ei, kruiden en paneermeel. Vorm hiervan
balletjes. Verwijder van de paprika′s zaad en zaadlijsten en snijd
ze in repen. Groenten met elkaar vermengen en in de uitgelekte
Römertopf leggen. Meng de uitgeperste knoflook, peper, zout en
basilicum door de olie, verdeel dit mengsel over de groenten. Het
laatst de gehaktballetjes er boven op leggen. Deksel opleggen en in
de koude oven schuiven. Instellen op 220ºC. Na 50 minuten deksel
afnemen en - zonder deksel - nog 10 minuten terug in de oven voor
een bruin korstje.
Serveertips:
Lekker met warm stokbrood. |