Recept 147, Roemeense tagliatelleschotel. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
350 gram
tagliatelle, |
Bereiding: |
Gehaktmassa
maken van tartaar, 1 ei, rozijnen, noten, knoflook uit de knijper,
peterselie, zout, peper. Balletjes maken. De tagliatelle op de
gebruikelijke manier koken en hiervan eenderde gedeelte in de
natgemaakte Römertopf leggen. De tomaten in de keukenmachine
fijnmaken en op smaak maken met een flinke scheut ketchup. Op de
macaroni afwisselend een laag eischijfjes, vleesballetjes en
gesnipperde salami leggen. De helft van de tomatensaus erover gieten
en deze bestrooien met geraspte kaas. Dit nog eenmaal herhalen en
eindigen met een laag tagliatelle. Hier en daar een scheutje becel
erop. Deksel op de Römertopf leggen en in een koude oven plaatsen,
die op 250 graden C. wordt ingesteld. Het gerecht ca 40 minuten
laten bakken. Deksel eraf halen en bestrooien met geraspte kaas. Nog
plm. 10 minuten laten gratineren. |
|