Haal de puntjes
van de sperziebonen af. Snijd de prei en de worteltjes in lange
reepjes ter grote van de sperziebonen.
Kook de sperziebonen met de worteltjes in ruim kokend water in 10
minuten. Voeg de prei toe en kook het geheel nog 5 minuten. Afgieten
en mengen met 1 eetl. dille.
Bestrooi de kipfilets met wat peper en wat zout en grill ze onder
een hete grill of in een grillpan in ca. 15 minuten om en om bruin
en gaar.
Kook ondertussen de aardappelen in een laagje water in 10-15 minuten
gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetl. margarine.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mosterd met de honing en 2 eetl. dille. Snijd de gegrilde
kipfilet in plakjes en bestrijk ze met een beetje
dille-honingmosterd.
Verdeel de groenten over 4 schaaltjes en zet elk schaaltje op een
bord. Schep de aardappelen ernaast op het bord en leg de plakjes kip
erbij. Schep de roomsaus over de groenten in het schaaltje.
Variaties:
De roomsaus kan je vervangen door Knorr Lente Ui-Knoflooksaus. |