Schil en snijd
de aardappels in gelijke stukken. Kook in een laag koud water in ca.
20 minuten gaar. Afgieten. Kook ook de broccoli in ruim kokend water
5 minuten tot ze gaar maar nog wel een beetje stevig zijn
(beetgaar). Afgieten.
Pel en snijd ondertussen de sjalotjes in dunne partjes en de
knoflook in plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Verhit 2 el margarine
in een grote koekenpan en bak hierin de sjalotjes goudbruin.
Verhit de rest van de margarine in een hapjespan of wok en bak
hierin de broccoli en de knoflook omscheppende in ca. 3 minuten
lichtbruin. Voeg de kerstomaatjes toe en bak deze 2 minuten mee.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Maak in de tussentijd de saus volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Stamp de aardappels fijn met de melk en schep de
gebakken sjalotjes door de puree.
Leg de gerookte zalm op 4 voorverwarmde borden (bijv. in oven op
100°C). Schep de roergebakken broccoli ernaast en de
room-basilicumsaus over de groenten. Schep de sjalotjespuree erbij.
Variaties:
Vervang de gerookte zalm door stukjes gerookte kip en roerbak die 1
minuut mee met de broccoli.
|