Snij de kipfilet
in stukjes. Meng de marinademix met 2 el olie in een kom en voeg de
kip hieraan toe. Laat de kip ca. 10 min. marineren.
Breng ondertussen de rijst met 500 ml water aan de kook. Roer de
rijst goed door elkaar en laat met gesloten deksel op laag vuur in
20 min. droogkoken. Je hoeft de rijst niet af te gieten of af te
spoelen.
Maak een salade; rasp de wortel en de helft van de komkommer fijn en
meng dit met wat fijngehakte koriander en de citroensap in een kom.
Breng het op smaak met peper.
Maak een komkommer Raita; snij de andere helft van de komkommer in
kleine blokjes en meng dit met de Griekse yoghurt, het mespuntje
komijn en wat fijngehakte koriander in een kom. Breng het op smaak
met peper.
Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de gemarineerde kipfilet
goudbruin en gaar.
Voeg 300 ml water en de sausmix toe aan de kip en roer het goed door
elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes
doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze 1 min. mee.
Serveer de kip, de salade, de komkommer Raita en de rijst apart van
elkaar.
|