Recept 29, Indiase Kip Tandoori met lekker veel groenten.

Ingrediënten voor 3 personen:

300 g kipfilet
1 pak Knorr Wereldgerecht Indiase Kip Tandoori á 297 g
125 ml crème fraîche light
1 komkommer
200 g winterpeen
250 g vetvrije Griekse yoghurt
verse koriander
1 eetl. citroensap
1 g mespunt komijnzaad

Bereiding:

Snij de kipfilet in stukjes. Meng de marinademix met 2 el olie in een kom en voeg de kip hieraan toe. Laat de kip ca. 10 min. marineren.
Breng ondertussen de rijst met 500 ml water aan de kook. Roer de rijst goed door elkaar en laat met gesloten deksel op laag vuur in 20 min. droogkoken. Je hoeft de rijst niet af te gieten of af te spoelen.
Maak een salade; rasp de wortel en de helft van de komkommer fijn en meng dit met wat fijngehakte koriander en de citroensap in een kom. Breng het op smaak met peper.
Maak een komkommer Raita; snij de andere helft van de komkommer in kleine blokjes en meng dit met de Griekse yoghurt, het mespuntje komijn en wat fijngehakte koriander in een kom. Breng het op smaak met peper.
Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de gemarineerde kipfilet goudbruin en gaar.
Voeg 300 ml water en de sausmix toe aan de kip en roer het goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze 1 min. mee. Serveer de kip, de salade, de komkommer Raita en de rijst apart van elkaar.

      

Bron: www.knorr.nl