Recept 93, Gehaktschotel met aubergine en aardappel.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode ui
100 ml slankroom
300 g aubergines
400 g aardappelen
350 g rundergehakt
100 g geraspte kaas
1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergines in plakjes.
Verhit een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg vervolgens de ui, de aubergine en de aardappelen toe en roerbak dit alles een minuut of 4 op hoog vuur.
Roer er dan de room, 350 ml water en de mix door, breng dit aan de kook en laat het een minuut zachtjes pruttelen.
Schep alles over in een ovenschaal, bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en bak het in de oven gedurende 35 minuten.

 

Bron: www.knorr.nl