Kook de
sperziebonen in een laag kokend water 5 minuten. Afgieten, met koud
water afspoelen en goed laten uitlekken.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Laten
afkoelen op een bordje.
Pel en snijd de uien in reepjes. Snijd de aubergine in kleine
blokjes van ca. 1½ cm.
Halveer de kerstomaatjes.
Hak de peterselie fijn en snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de vloeibare margarine in een wok op het hoogste vuur en
roerbak hierin de stukjes kip 5 minuten. Voeg de ui en stukjes
aubergine toe en roerbak ze 3 minuten mee.
Voeg de boontjes en de tomaatjes toe en wok nog 2 minuten.
Voeg het bouillonketeltje aan het kip-groentemengsel toe en laat het
smelten.
Schenk er 500 ml warm water bij en breng het aan de kook.
Roer er direct 2-3 eetl. Allesbinder door en warm alles nog een
minuutje door.
Voeg peper naar smaak toe.
Strooi de pijnboompitten en peterselie erover.
SERVEER TIPS:
Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta |