Schil en snijd
de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in een laag koud water in
ca. 20 minuten gaar.
Pel ondertussen het teentje knoflook en knijp het fijn. Meng het
gehakt met de knoflook, de tomatenpuree, de mosterd, ½ tl zout, ½ tl
peper en 2 el peterselie. Draai er 4 ballen van en druk ze plat.
Haal de puntjes van de sperziebonen af. Kook de sperziebonen in ruim
kokend water in 10-15 minuten gaar (hoe dikker, hoe langer).
Afgieten, terug op het vuur zetten en mengen met de zilveruitjes en
2 el peterselie. Laat het geheel even in de pan warm worden.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill in de
tussentijd de biefburgers onder een hete grill of in de grillpan 4-5
minuten aan elke kant.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Leg de
biefburgers op 4 borden, schep de boontjes en de aardappelpuree
erbij en verdeel de roomsaus met nootmuskaat over de boontjes.
VARIATIES:
*Nog romigere aardappelpuree: stamp 1 kg hete gekookte aardappelen
fijn. Klop er met een houten- of kunststof pollepel een ei, 2 el
vloeibare margarine en 4 el Knorr Roomsaus met nootmuskaat door.
Warm nog een paar minuten goed door. Voeg naar smaak peper en zout
toe. |