Recept 47, Kruidenburger met nootmuskaatboontjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelschijfjes
600 g sperziebonen
4 eetl. Blue Band Vloeibaar
500 g rundergehakt
2 zakjes gehaktkruiden met paneermeel (à 50 g)
2 theel. mosterd
6 eetl. fijngehakte groene kruiden (bijv. bieslook, peterselie en/of dille)
1 zakje Knorr Roomsaus met nootmuskaat

Bereiding:

Bak de aardappelschijfjes in een pan. Roer af en toe om.
Kook de boontjes 15 min in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet ze af. Voeg 2 eetl. Blue Band vloeibaar en peper naar smaak toe. Je kan de boontjes ook 12 minuten wokken in een wokpan.
Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden, de mosterd en de groene kruiden. Rol er vier ballen van en druk ze plat.
Verhit 2 el Blue Band vloeibaar in een koekenpan. Bak hierin in ca. 5 min. de burgers aan beide kanten goudbruin en gaar.
Bereid de Knorr Roomsaus met nootmuskaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de aardappelen en groenten over vier grote borden en leg het vlees ernaast. Schep de saus over de boontjes en bestrooi het gerecht met de kruiden.

Bron: www.knorr.nl