Recept 2, Goulash met rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
100 gram sperziebonen
2 vastkokende aardappels
500 gram runderlappen
100 gram spekblokjes
100 ml. vloeibare margarine
1 zakje Knorr mix voor Goulash
300 gram witte rijst

Bereiding:

Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes snijden. Maak de sperziebonen schoon en snijd in drie stukken.
Snijd het vlees in stukken.
Verhit de margarine in een braadpan en bak het vlees op een matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend bruin. Voeg vervolgens de spekreepjes, ui, paprikastukken, sperziebonen en aardappels toe en bak zachtjes mee.
Voeg 250 ml. water toe en laat het geheeld op laag vuur (met deksel op de pan) ongeveer 1,5 uur stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Voeg, als het vlees bijna gaar is, nog eens 125 ml water en de inhoud van de mix voor Goulash toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Af en toe roeren.
Serveer de Goulash met de gekookte rijst.

 

Bron: www.knorr.nl