Recept 123, Kruidige gehaktballetjes met pikante jus, broccoli en aardappelpuree.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappels
450 g rundergehakt
150 ml hete melk
2 eetl. nasikruiden
1 ei
600 g broccoliroosjes
3 eetl. vloeibare margarine
1 cupje Knorr Authentieke Vleesjus Rund
1 eetl. sambal

Bereiding:

Schil de aardappels en kook ze in gezouten water in circa 20 minuten gaar. Meng in een kom het gehakt met het ei en de kruiden. Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een pingpongbal. Breng water aan de kook en kook hierin de broccoli in 6 tot 8 minuten gaar.
Verwarm de margarine in een grote koekenpan en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Bak vervolgens de balletjes rondom goudbruin. Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er op het laatst een eetlepel sambal door (of meer voor wie van extra pittig houdt). Stamp de aardappels met de melk en twee eetlepels vloeibare margarine tot een smeuïge puree.
Serveer de gehaktballetjes met de pikante jus, aardappelpuree en broccoli.

 

Bron: www.knorr.nl