1 kg witte
asperges
6 eieren
2 rode uien
4 eetl. vloeibare margarine
450 g minikrieltjes
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
12 g verse basilicum, fijngehakt
4 eetl. Blue Band Finesse voor Verrijken
jonge bladsla
4 zongedroogde tomaten uit pot, 200 g serranoham
0.5 theel. zout, 0.5 theel. suiker |
Schil de
asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.
Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde
pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het
zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het
vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun
dikte - 15-20 min in het hete water nagaren.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Pel en snipper de uien
grof. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin
de minikrieltjes met de ui al omscheppend in 10 minuten knapperig en
bruin. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar
en roer de fijngehakte basilicum erdoor.
Pel de eieren en halveer ze. Was de sla, maak de bladeren droog en
scheur ze in stukken. Verdeel de sla over grote borden en verrijk ze
met Blue Band Finesse. Leg de asperges met de kopjes naar één kant
op de sla. Schep de saus erover. Drapeer de plakjes serranoham op de
asperges of ernaast en garneer met de halve eieren en reepjes
zongedroogde tomaat. Serveer met de gebakken aardappeltjes. |