Recept 115, Kalkoenrollade met champignonsaus en geroosterde groenten.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 rode uien
1 courgette
2 gele paprika’s
1 prei
750 g stevige aardappels
2 tenen knoflook
takjes rozemarijn
takjes tijm
olijfolie
2 theel. suiker
peper & zout
1 kalkoenrollade van 600 g
3 eetl. vloeibare margarine
1 zakje Knorr Champignonsaus

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Halveer de courgette in de lengte en snijd in stukken. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 repen. Was de prei, halveer in de lengte en snijd in stukken van 5-6 cm. Schil de aardappels en snijd er frieten van.
Spreid alle gesneden ingrediënten uit op een bakblik en stop de gepelde tenen knoflook en de takjes kruiden ertussen. Schenk een sliert olijfolie over de groenten en bestrooi ze met de suiker en wat peper en zout. Bak de groenten 1-1,5 uur (afhankelijk van de grootte van de stukken) tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Bestrooi ondertussen de rollade met peper en zout. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin het vlees rondom aan. Zet het vuur dan laag en braad de rollade verder gaar in ongeveer 40 minuten, met het deksel schuin op de pan. Keer het vlees regelmatig.
Maak de champignonsaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rollade op een mooie, grote schaal en schik de geroosterde groenten eromheen. Geef de champignonsaus er apart bij.

 

Bron: www.knorr.nl