4 kleine
aardappelen
300 g bloemkoolroosjes
300 g broccoliroosjes
1 teentje knoflook
1 dl witte wijn of appelsap
2 bakjes kaasspread naturel (á 200 g, Linera)
3 theelepels maïzena
versgemalen zwarte peper, nootmuskaat
Bereiding:
Schil en was de
aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Kook de bloemkool en de broccoli in 6 minuten beetgaar.
Wrijf een steelpan in met de knoflook, voeg de wijn toe en breng die
aan de kook.
Voeg de kaasspread toe en laat die op zacht vuur smelten.
Roer de maïzena met 3 eetlepels koud water glad en voeg dit al
roerend aan de fondue toe.
Blijf roeren tot een lichtgebonden saus is ontstaan en breng op
smaak met peper.
Verdeel de fondue over 2 schaaltjes en bestrooi met een snufje
nootmuskaat.
Doop de groenten hierin.
Serveer er boerenbrood bij.