Pel de ui en
snipper hem fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui
zachtjes ± 2minuten.
Bak het kerriepoeder even mee.
Schep de ongekookte rijst erdoor en fruit die in ± 2 minuten glazig.
Voeg 2½ dl water en ½ bouillontablet toe en kook de rijst in ± 20
minuten gaar.
Vermeng intussen het gehakt met de rest van de ui, de gemalen kokos,
1 eetlepel ketjap, de sambal en zout en draai er kleine balletjes
van.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in
± 5
minuten rondom bruin.
Roer de rest van de ketjap, de sherry en de bakgember door het
bakvet.
Laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan nog ± 10 minuten
sudderen.
Verdun de ketjapjus met 1½ dl water en geef dit bij de balletjes.
Serveer er een frisse salade bij. |