Breng 1.5 dl
water aan de kook, voeg er de koffie aan toe en laat nog even
doorkoken. Draai het vuur uit en laat de koffie trekken tot hij
volledig afgekoeld is. Giet hem vervolgens door een neteldoek en
wring dit goed uit. Breek de eieren in een steelpannetje. Klop ze
los en voeg
er de suiker aan toe. Plaats dit vervolgens in een warmwaterbad en
verwarm de eiermassa onder voortdurend kloppen (eventueel met mixer)
tot 40 graden. Haal het pannetje vervolgens uit het warmwaterbad en
blijf verder kloppen tot de massa afgekoeld is.
Klop de room bijna stijf, roer er de koffie onder en spatel deze
bereiding onder de eiermassa.
Verdeel de bereiding over 2 rechthoekige diepvriesdozen van ca 1
liter elk en plaats deze 3 tot 4 uur in de diepvriezer.
Plaats, voor het serveren, de dessertbordjes even in de diepvriezer.
Klop de room voor het garnituur, samen met de vanillesuiker, op.
Haal de koffieparfait uit de vriezer en snijd hem in plakjes.
Leg op elk bord 2 plakjes koffieparfait en versier ze met een
lepeltje slagroom en een chocolade garnituurtje. Bestrooi de rand
van het bord met wat cacaopoeder. |