Verwarm de oven
voor op 220°C. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze fijn.
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar
beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Leg ze 5
minuten in kokend water en laat ze dan uitlekken.
Leg steeds 6 asperges op elkaar. Leg er een takje tijm bij en rol de
rauwe ham eromheen. Pak zo alle asperges in. Vet een ovenschaal in
met wat vloeibare margarine en leg de bundeltjes asperges erin. Bak
ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Bak ondertussen in wat vloeibare margarine de krieltjes goudbruin.
Meng de Knorr Mix voor Saus voor Asperges met de witte wijn en 1.5
dl water. Breng dit al roerend aan de kook en laat de saus zo'n 2
minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur, voeg 2
kneepjes vloeibare margarine toe en roer de saus goed door.
Schenk de aspergesaus over de asperges en bestrooi met het ei.
Serveer de geroosterde asperges met rauwe ham met de gebakken
krieltjes. |