300 gram
basmatirijst
2 eetlepels neutrale olie
1 ui, gesnipperd
500 gram kalkoenfilet, in blokjes
500 gram groene asperges, in stukjes van 3 cm
2 eetlepels milde Indiase currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 eetlepels verse platte peterselie of koriander, fijngehakt
Bereiding:
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui. Bak de kalkoenfilet 5
minuten mee. Schep de asperges en de currypasta erdoor. Schenk de
kokosmelk langs de rand in de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de curry 15 minuten op laag vuur, tot
de kalkoenfilet en asperges gaar zijn. Breng de curry op smaak met
versgemalen zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en schep er de
kalkoencurry op. Bestrooi met de verse peterselie of koriander.
Lekker met een partje limoen.
SERVEER TIPS:
Lekker met een frisse komkommersalade.
VARIATIES:
Vervang de kalkoenfilet door kipfilet of gehaktballetjes